Corona (Covid 19) beleid voor de osteopathie praktijk 

Afspraak maken 


Beste patiënten en patiëntjes,


Als osteopaat dragen we bij tot het optimaliseren van de gezondheid van onze patiënt(en)(jes).

Op dit moment zijn we niet meer zeker of de schade die we kunnen veroorzaken niet groter is dan de oplossing die we bieden. 

We kunnen niet behandelen met 1 à 2 meter tussen onze patiënt(en)(jes) en onszelf door de manuele aard van ons werk. De kracht van het manuele werk is nu de zwakke schakel. 
De richtlijnen laten nog een opening voor het behandelen van acute patiënten indien we een mondmasker en handschoenen zouden gebruiken. 

Wij hebben heden geen toegang tot het nodige beschermingsmateriaal en wij denken dat gezien de schaarste hiervan deze nu enkel nog in de urgentiegeneeskunde thuishoren en dit om onze artsen en onze verpleegkundigen maximaal te beschermen. Wij zijn hen dankbaar! 

We vinden het heel erg dat we tijdelijk onze patiënt(en)(jes) die klachten hebben en die baat hebben bij onze behandelingen toch niet meer kunnen ontvangen. Gezond verstand, de laatste richtlijnen vanwege de beroepsfederatie en solidariteit met de meest kwetsbare personen voor het Covid19 (Corona) virus maken het niet meer te verantwoorden om nu nog verder te werken.

We bellen u zelf op indien u reeds een afspraak heeft/had om deze samen met u te herplannen vanaf het moment dat we weer mogen werken. 

U kan wel nog online afspraken inboeken vertrekkende vanaf 19 april bij Ine Loncke en vanaf na 3 mei bij Wouter van Stee. Mochten de richtlijnen nog even strikt zijn na 19 april en u had online reeds een nieuwe afspraak ingeboekt in deze periode, dan zullen we u zelf opnieuw contacteren om samen te zien hoe we dit oplossen.

U kan wel nog online afspraken inboeken vertrekkende vanaf 19 april bij Ine Loncke en vanaf 3 mei bij Wouter van Stee . Mochten de richtlijnen nog even strikt zijn na 19 april en u heeft reeds online een afspraak ingeboekt in die periode, dan zullen we u zelf opnieuw contacteren om samen te zien hoe we dit oplossen.


Samen consequent en solidair blijven we met zo veel mogelijk gezond.  We danken jullie voor jullie begrip wensen jullie allen hebt beste.


Ine en Wouter 

Afspraak maken