Biodynamische craniosacraal therapie

Lu Marivoet

​0477 71 71 85

Waarbij helpt biodynamische craniosacraal therapie ?

 • Bij chronische lichamelijke ongemakken zoals hoofd-, nek-, schouder- en rugpijn, moeilijke spijsvertering, pijnlijke gewrichten, bekkenproblemen.
 • Bij rusteloosheid, slaapstoornissen, concentratieproblemen, burn-out, chronische vermoeidheid, depressie.
 • Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten of steeds tegen dezelfde steen aan te stoten en je jezelf andere kansen wil bieden.
 • Wanneer je al een weg hebt afgelegd op vlak van bewustwording van en omgaan met een problematiek en voelt dat je lichaam nog trauma vasthoudt.
 • Voor en na een chirurgische ingreep of tijdens een behandeling tegen kanker. Het ondersteunt je emotioneel en lichamelijk en helpt je om ondanks de angst en onzekerheid in contact te blijven met jezelf.
 • Wanneer je een emotioneel moeilijke periode doormaakt, bijvoorbeeld door ontslag, faillissement, scheiding, overlijden van een dierbare. Het onthaalt je rouwproces en helpt je om je verlies te verwerken.
 • In periodes die een belangrijke overgang markeren, zoals zwangerschap, verhuis, (nieuwe) job, grootouder worden, met pensioen gaan. Het ondersteunt je om met een open hart de verbinding met het nieuwe aan te gaan.

Hoe verloopt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Qua kledij trek je best iets aan dat gemakkelijk zit en waar je je goed in voelt.

Een inleidend gespreksmoment brengt je dichter bij wat er op dat ogenblik voelbaar aanwezig is, zowel je nood als je kracht en hulpbronnen. Er is tijd en ruimte om te zijn, te luisteren, te spreken. Voor mij als therapeut is de basis van elke sessie aanwezig zijn en blijven, met respect voor je autonomie en eigenheid. Ik maak en houd veilige ruimte voor wat gezien en gehoord wil worden en luister met heel mijn wezen

Afhankelijk van wat zich aandient, werken we verder op een behandelingstafel. Fysieke aanraking gebeurt alleen met jouw goedvinden en is meestal zeer licht. Er is geen protocol of programma, we volgen wat jouw lichaam aangeeft. Het weet wat op welk moment aan bod kan komen en wat het nodig heeft om dat te helen. We luisteren daar samen naar.

Je krijgt de kans om in een veilige omgeving en zonder oordeel

 • in contact te zijn met je eigen kracht en weerbaarheid
 • je gezien en erkend te weten in je meest kwetsbare facetten
 • jezelf de tijd, ruimte en vrijheid te geven om te voelen wat er is en moeilijke thema’s aan te kaarten
 • al je leeftijden te zijn
 • in contact te komen met zeer primaire gevoelens en die ontvangen en erkend te weten
 • diepgewortelde reactiepatronen te erkennen en te ervaren dat het anders kan.

Zo kan je geleidelijk aan en tot in het diepst van je wezen, integreren wat voordien verborgen moest blijven omdat het te pijnlijk of te overweldigend was. Gaandeweg laat je de angst en overtuigingen los die ermee gepaard gingen. Emotionele en fysieke knopen ontspannen zich, levensenergie kan weer beginnen stromen. Je kan jezelf weer voelen in de volheid van het moment en meer genieten van het leven.

Wat is biodynamische craniosacraal therapie (BCST)?

Biodynamische craniosacraal therapie is een zachte lichaamstherapie die het mogelijk maakt om in veiligheid en mildheid alle aspecten van jezelf te onthalen.

Ze is gegroeid uit de osteopathie vanuit een steeds subtieler luisteren naar hoe het lichaam in zijn totaliteit omgaat met binnenkomende indrukken. BCST is een holistische benadering die alle lagen van het mens-zijn in beschouwing neemt. Ze heeft een positief effect op een breed terrein van fysieke, emotionele en psychische klachten en ondersteunt je persoonlijke groei.

Een sessie BCST helpt je zenuwstelsel zijn natuurlijke ritme terug te vinden en bevordert de circulatie in en tussen je bindweefsels, die als een voedend elastisch web alle structuren en organen in je lichaam omgeven en met elkaar verbinden. Hierdoor kunnen diepliggende spanningen die aan de basis liggen van ziektepatronen en fragmentatie losgelaten worden en kan levensenergie weer beginnen stromen.